Izraelis sako, kad „į Rafachą įžengs“ daugiau karių

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas ketvirtadienį pareiškė, kad „į Rafachą įžengs“ daugiau karių, šiame pietiniame Gazos Ruožo mieste intensyvėjant karinėms operacijoms.

Y. Gallantas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Y. Gallantas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2024, 4:08 PM, atnaujinta May 16, 2024, 4:44 PM

Operacija „tęsis“, o į Rafacho rajoną „įžengs papildomos pajėgos“, sakė Y. Gallantas ir pridūrė, kad „mūsų kariai šioje teritorijoje sunaikino keletą tunelių... ši veikla intensyvės“.

„Jau smogta šimtams (teroristinių) taikinių, o mūsų pajėgos manevruoja šioje teritorijoje“, – ministerijos pranešime cituojamas Y. Gallantas.

Anksčiau gegužę Izraelio pajėgos perėmė Gazos Ruožui priklausančios Rafacho sienos perėjos pusės kontrolę, vykdydamos kampaniją, pradėtą nepaisant JAV perspėjimų, kad gali nukentėti apie 1,4 mln. Rafache besiglaudžiančių žmonių.

Pasak Jungtinių Tautų palestiniečių pabėgėlių agentūros (UNRWA), „nuo karinių operacijų suintensyvėjimo iš Rafacho pabėgo 600 000 žmonių“.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu yra pažadėjęs Rafache inicijuoti plataus masto antžeminę operaciją, kad būtų galima išardyti likusius „Hamas“ batalionus.

Y. Gallantas sakė, kad kariuomenės puolimas prieš „Hamas“ smarkiai paveikė smogikų grupuotę.

„Hamas“ ne tokia organizacija, kuri gali reorganizuotis, ji neturi rezervinių karių, neturi atsargų ir negali gydyti teroristų, į kuriuos mes taikomės“, – tikino jis.

„Rezultatas yra toks, kad mes nualiname „Hamas“, – kalbėjo ministras.

Tačiau pagrindinės Izraelio sąjungininkės Jungtinės Valstijos yra įspėjusios, kad neišvydo patikimo Izraelio plano, kaip apsaugoti civilius Rafache.

Karą Gazos Ruože sukėlė spalio 7 d. surengtas beprecedentis „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį, per kurį žuvo daugiau nei 1 170 žmonių, daugiausia civiliai, rodo oficialūs Izraelio duomenys. Reaguodamas į ataką, Izraelis inicijavo atsakomąjį puolimą, per kurį „Hamas“ valdomame Gazos Ruože, anot tenykštės Sveikatos apsaugos ministerijos, iki šiol žuvo mažiausiai 35 272 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.